פרופ' ליבנת הולצמן

משרד:
שעות קבלה:

קורות חיים

פרופ' ליבנת הולצמן היא חוקרת של התאולוגיה המוסלמית בימי הביניים. בין השנים תשע"ג-תשע"ח שימשה ראשת המחלקה לערבית באוניברסיטת בר־אילן. מחקריה מתמקדים בכתביהם של התאולוג החנבלי תַקִיּ אל־דִין אִבְּן תַיְמִיַּה (מ' 728/ 1328) ותלמידו אִבְּן קַיִּם אל־גַ'וְזִיַּה (מ' 750/ 1350). ספרה Anthropomorphism in Islam: The Challenge of Traditionalism 700-1350 שיצא לאור באפריל 2018, עוסק בדרכי ההתמודדות של תיאולוגים מסורתיים עם רעיון הגשמת האל.

פרסומים

לרשימת פרסומים מעודכנת, כולל מאמרים הניתנים להורדה ושמירה במחשב, יש ללחוץ כאן

קורסים

קורסים בתשפ"א:

36-118-01 מבוא לדת האסלאם: מושגי יסוד (חובה שנה א')

36-119-01 מבוא לדת האסלאם: סוגיות מתקדמות (חובה שנה א')

36-168-01 קוראן ותפסיר א' (חובה שנה ב')

36-169-01 קוראן ותפסיר ב' (חובה שנה ב')

36-237-01, 36-238-01 עיקרי האמונה באסלאם (סמינר שנה ג' ותארים מתקדמים)

36-5555-01 קוראים, חושבים, כותבים: על האסלאם (לכל השנים, לכל התארים, לכל המחלקות)

תחומי מחקר

תחומי התמחות

תאולוגיה מוסלמית מראשית האסלאם עד התקופה העותמאנית, ספרות החדית' במובנה הרחב, פרשנות קוראן, שירה דידקטית בתקופה הממלוכית

אמצעי התקשורת

לאחרונה עלה לאוויר הפודקאסט "בעקבות הנביא מוחמד" (רצ"ב בתמונות). מדובר בסדרה של 12 פרקים קצרים (20 דקות בממוצע לפרק), שמשודרים באפליקצית הפודקאסטים "בר-דעת". הסדרה מגוללת את​ סיפור עלייתה והתגבשותה של דת האסלאם במקביל לסיפור​ חייו של הנביא מוחמד. את הסדרה יזמה, כתבה והגישה פרופ'​ ליבנת הולצמן מהמחלקה לערבית באוניברסיטת בר-אילן.

הסדרה מנגישה לקהל הרחב את מקורותיה של​ דת האסלאם, דהיינו הקוראן והחדית', ומספרת את סיפור חייו​ של הנביא דרך נקודת מבטם של המלומדים המוסלמים שפעלו​ בין המאה ה- 8 למאה ה- 15.

האפליקציה חינמית והיא ניתנת להורדה כאן.