חובת השלמות לתזה

שלום לך,

אני שמח על התעניינותך בלימודי תואר שני בערבית באוניברסיטת
בר־אילן, במסלול השלמת תזה.

מסלול השלמת התזה הוא מסלול ביניים לבוגרי תואר שני במסלול ללא תזה, ונועד להשלים רק תזה. השלמת התזה תשכלל את החשיבה והיכולות האקדמיות שלך ותקנה לך כלים נוספים לכתיבה מחקרית ולעריכת מחקר עצמאי כדי לעמוד בדרישת הקבלה לתואר שלישי.

המרצים והמרצות במחלקה לערבית ירתמו את ניסיונם ואת יכולותיהם כדי להדריך אותך בכתיבת עבודת התזה.

תנאי קבלה

• הקבלה למסלול השלמת תזה במחלקה לערבית מותנית בראיון קבלה עם יו"ר הוועדה המחלקתית או עם ראש המחלקה.
  • תנאי מרכזי לקבלה ללימודים הוא מציאת מנחה לעבודת המחקר, שיביע נכונות להנחות אותך. פרטים יינתנו בראיון הקבלה.
  • לתיאום ראיון קבלה וייעוץ יש לפנות למזכירות המחלקה לערבית.
  • נדרש ציון ממוצע 80 לפחות בתואר השני וממוצע 85 ומעלה בקורסי סמינר.
  • הקבלה נתונה לשיקול דעת המחלקה ובית הספר ללימודים מתקדמים.
  • הדרישות לעיל מצטרפות לדרישות הכלליות ללימודים לתואר השני. את התקנון לתארים מתקדמים ניתן למצוא באתר בית הספר לתארים מתקדמים.

דרישות המחלקה במסלול לתואר שני בערבית עם תזה

1.   במסלול זה נדרשת הגשת עבודת תזה בלבד.

2.   השתתפות בקורסים בהיקף של עד 10 נ"ז מתוך הקורסים במחלקה היכולים לסייע בכתיבת המחקר. יש להיוועץ עם המנחה.

3.   השתתפות בסמינריון המחקר המחלקתי בכל אחת משנות הלימוד.

4.   ציון 85 ומעלה בבחינת ההגנה על התזה (ובציוני הקורסים) מהווה כרטיס כניסה ללימודים לתואר שלישי. לפרטים בנושא לימודים לתואר שלישי במחלקה לערבית ניתן להיכנס לקישור זה.

* השלמת הלימודים בהצלחה מזכה את המסיימים במכתב השלמת תזה בערבית.

המוסמכים והמוסמכות שלנו לתואר שני מבוקשים מאוד בשירות הציבורי ובדיפלומטיה, במערכת החינוך, בתקשורת ובעסקים ובעולמות המשפט, הספרות והאמנות. נוסף על המצוינות האקדמית, הם מביאים עמם את הרוח המיוחדת שספגו במחלקה לערבית באוניברסיטת בר־אילן, שבה ערבים ויהודים לומדים יחד, יוצרים יחד ומתפתחים יחד, וכן את היכולת לבנות קשרים בין־אישיים וגשרים בין־תרבותיים.

להתראות ובהצלחה,

ראש המחלקה לערבית