מכינת מעבר ללימודי תואר במחלקה לערבית

לא למדת במגמת ערבית ועדיין ברצונך ללמוד לתואר אצלנו במחלקה? אין בעיה!

המחלקה לערבית, בשיתוף עם המכינה הקדם-אקדמית, מקיימת מכינת מעבר בערבית ספרותית, המקבילה בהיקפה ל-5 יח"ל. מטרת המכינה היא היכרות עם השפה הערבית, תוך פיתוח ארבע מיומנויות השפה: קריאה, כתיבה, האזנה ודיבור, וכן: הרחבת אוצר המילים, טיפול בתופעות לשוניות, הקניית כלים לקריאה וניתוח של טקסטים עיתונאיים וספרותיים ועוד.

עבור מועמדים לתואר ראשון בערבית באוניברסיטת בר-אילן, ציון המכינה יהיה קביל כחלופה לציון הבגרות במקצוע הערבית ברמה של 5/4 יח"ל (לזכאי תעודת בגרות בלבד).

המכינה מתקיימת בכל שנה בחודש מאי ומתעדכנת לקראת חודש פברואר. לפרטי המכינה ולמתכונת הלימודים יש להיכנס לאתר המכינה הקדם-אקדמית.

דגשים:

• פתיחת הלימודים של מכינות ערבית מתחילים ומתקדמים מותנית במספר הנרשמים.
  • תנאי מעבר מקורס ערבית מתחילים לקורס ערבית מתקדמים: ציון סופי של 75 ומעלה בקורס ערבית מתחילים.
  • הקבלה לתואר ראשון בערבית באוניברסיטת בר-אילן מותנית בציון סופי של 70 ומעלה בקורס ערבית מתקדמים וכן עמידה  בשאר תנאי הקבלה לתואר, בהתאם לדרישת המחלקה.