תעודת הוראה בערבית - לצד התואר בערבית

החוג להכשרת מורים, תעודת הוראה, פיתוח מקצועי וסטאז' שואף לקדם מצוינות בחינוך והשתלבות של בוגרי האוניברסיטה מכל הדיסציפלינות במערכת החינוך. מגוון המסלולים המוצע מאפשר שילוב מיטבי בין לימודים אקדמיים ברמה גבוהה להתמקצעות בעולמות החינוך והפדגוגיה. אנו מאמינים, כי העתיד טמון בחינוך, ועל כן הלימודים בחוג להכשרת מורים מאפשרים מיצוי של היכולות האישיות בתחום הדעת לצד תרומה משמעותית ליחיד ולחברה. לימודי תעודת הוראה מהווים מסגרת לימודית נוספת לצד לימודי התואר הראשון, השני או השלישי.

מטרת לימודי ההוראה היא לאפשר לסטודנטים לרכוש ידע עיוני וניסיון מעשי בבתי הספר. הסטודנטים שיילמדו לקראת תעודת הוראה בערבית יוכשרו להוראת השפה בבתי הספר העל-יסודיים, דהיינו בחטיבת הביניים ובחטיבה העליונה. בסיום לימודיהם יקבלו תעודת הוראה בערבית נוסף על התואר בערבית. כמו כן, לאחר סיום לימודי ההוראה בחוג להכשרת מורים יוכלו הסטודנטים אף להמשיך ללימודי סטאז' ופיתוח מקצועי (השתלמויות) באוניברסיטה, וזאת תוך שמירה על רצף הלימוד וקבלת ליווי מסגל החוג. סטודנטים מן המגזר הערבי יוכלו להשתלב בעבודה בבתי הספר הערביים כמו גם בבתי הספר העבריים.

לצד הקורסים העוסקים בחינוך, בהם מחויבים כלל הסטודנטים באוניברסיטה, סטודנטים הלומדים במסלול לתעודת הוראה בערבית מחויבים בלמידה של שלושה קורסים העוסקים בהוראת השפה הערבית ובמתודולוגיה שלה: עבודה מעשית בהוראת הערבית, מתודיקה להוראת הלשון הערבית ולמידה בהתנסות. הקורסים מועברים על ידי ד"ר מירב עקירב-נדלר, ראש המסלול להכשרת מורים לערבית באוניברסיטת בר-אילן, מי שכיהנה בעברה גם כמדריכה להוראת השפה הערבית במשרד החינוך, בעלת הסמכה בהוראה מתקנת לתלמידים עם לקויות למידה ובעלת ניסיון עשיר בהוראת תלמידים וסטודנטים.

• במסגרת קורס עבודה מעשית בהוראת הערבית מגיעים הסטודנטים לבתי ספר, צופים בשיעורי ערבית בשכבות גיל שונות ומתנסים בהוראה בכיתות. את הקורס מלווים מורים מובילים מכל רחבי הארץ.
  • במסגרת קורס מתודיקה להוראת הלשון הערבית נחשפים הסטודנטים לדרכים מגוונות של הוראה (פרונטלית, פרטנית, דיפרנציאלית, למידה מרחוק ועוד) בתחומי הלמידה ובנושאים השונים, כגון: הוראת האותיות, פענוח טקסטים ברמות שונות, שילוב השפה הדבורה בהוראה והקניית נושאי הדקדוק והתחביר ותרגולם.
  • במסגרת קורס למידה בהתנסות מתנסים הסטודנטים בהוראה בכיתות. השיעורים מצולמים, כך שהסטודנטים יכולים להעביר רפלקציה על אופן התמודדותם כמורים.

הלימודים במסגרת האקדמית וברמה הגבוהה של אוניברסיטת בר-אילן מציבים את הבוגרים שלנו בחזית ההוראה והחינוך. בוגרינו אוחזים בעמדות מפתח במערכת החינוך, לרבות במשרות של פיקוח, הדרכה, ניהול והוראה. ראוי לציין, כי הסטודנטים זוכים בליווי גם לאחר סיום לימודיהם בקמפוס, שכן מסייעים להם בתהליך מציאת בית הספר ובהשתלבות מיטבית במערכת.

פרטים נוספים אודות תנאי הקבלה ללימודי תעודת ההוראה בערבית מצויים בקישור.