המחלקה לערבית

להביא רוח חדשה לחברה הישראלית, להגביה עוף בכל תחומי התעסוקה

המגזר הערבי הוא השני בגודלו בחברה הישראלית, והשפה הערבית היא השפה השנייה המדוברת בישראל ושפת־האם של כ־300 מיליון בני אדם ברחבי העולם; רובם חיים בשכונה שלנו, במזרח התיכון. בהתאם, ידיעת השפה הערבית והיכרות מעמיקה עם התרבות הערבית הכרחיות ונדרשות בכל תחומי החיים והעיסוק – יותר מכך, הן מהוות תנאי בסיסי לחברה ישראלית מכילה, מכבדת ומלוכדת.

המחלקה לערבית באוניברסיטת בר־אילן, מהוותיקות והמובילות באקדמיה, היא ביתם של חברי וחברות סגל, סטודנטים וסטודנטיות ערבים ויהודים, משפחה חמה שלומדת יחד, יוצרת יחד ומתפתחת יחד.

הבוגרים והבוגרות שלנו משתלבים בשירות הציבורי ובדיפלומטיה, במערכת החינוך ובאקדמיה, בתקשורת ובעסקים, ובעולמות המשפט, הספרות והאמנות – וזאת בזכות ידיעת השפה הערבית על בוריה והיכרות עמוקה עם התרבות הערבית. שילוב זה מקנה לבוגרינו יכולות ייחודיות ליצירת קשרים בין־אישיים ולבניית גשרים בין־תרבותיים.

הדרך לדובאי עוברת במחלקה לערבית באוניברסיטת בר־אילן

הסטודנטים והסטודנטיות במחלקה לומדים את השפה הערבית ברמה הגבוהה ביותר; הם לומדים ומתרגלים גם שיח בערבית מדוברת, במגוון הדיאלקטים הנפוצים ושימושיים שלה, וגם שיח בערבית הספרותית. ללימודים במחלקה לערבית יש ערך גם לדוברי ערבית שפת־אם, ובוודאי למי שיודעים את השפה ברמות שונות.

גם ללא כל ידע קודם בשפה הערבית אפשר להשתלב בהצלחה בלימודים במחלקה, בזכות המכינה הייחודית שלנו, שבה קורסים אפקטיביים ברמת מתחילים ומתקדמים. הלימודים במכינה יקנו לך בתוך זמן לא רב את הבסיס הנדרש כדי להעמיק בעושר היצירה התרבותית הערבית הנלמדת במחלקה.

מבחר רחב של קורסים בספרות ערבית קלאסית ומודרנית ובפילוסופיה הערבית, במגוון היצירה היהודית בערבית, בהיסטוריה של האסלאם, בתקשורת הערבית בארץ ובעולם ובתחומים נוספים, מכניס את הלומדים לרזי הרזים של התרבות הערבית על רבדיה ועל גווניה.

אנחנו מאמינים בשילובים

לימודים במחלקה לערבית הם מנוף לכל תחום לימודים אחר שבחרת ללמוד והם יקנו לך ערך מוסף בכל תחום שבו ברצונך לפתח קריירה. כמה דוגמאות:

• בחרת ללמוד תקשורת, מדעי המדינה או יחסים בין־לאומיים? הלימודים במחלקה לערבית ייתנו לך ערך מוסף בזכות היכולת להתעדכן בזמן אמת במתרחש בעולם הערבי ואף להשפיע עליו.
  • בחרת ללמוד כלכלה או מדעי המחשב, להשתלב בעסקים או להקים חברת הייטק? הלימודים במחלקה לערבית יקנו לך יכולת לבנות קשרים עם קהל יעד של מאות מיליונים בעולם הערבי.
  • בחרת ללמוד הוראה או פסיכולוגיה? הלימודים במחלקה לערבית ירחיבו את הביקוש שלך בהתאם למגוון האוכלוסיות שבאפשרותך לעבוד עמן.

המרצים והמרצות במחלקה, מהמובילים בתחום, מפרסמים את מחקריהם החדשניים והעכשוויים בכתבי־העת היוקרתיים ביותר וזוכים בפרסים ובמענקי מחקר תחרותיים בין־לאומיים. את ניסיונם ואת ידיעותיהם רותמים חברי וחברות הסגל כדי להקנות לך, כבר בלימודי התואר הראשון, כלים לחשיבה ולכתיבה אקדמית וביקורתית, וכדי ללוות ולהדריך את הממשיכים ללימודים מתקדמים בעריכת מחקר חדשני ועכשווי ובכתיבת עבודות התזה והדוקטורט.

באמצעות סדנאות לשיפור השיח בערבית מדוברת, קורסי העשרה וקורסי קיץ, שיעורי עזר ותגבור, וכמובן, במתן תשומת לב אישית וביצירת אווירה תומכת – אנו דואגים לכל הדרוש לך להצלחתך.

לחוות את התרבות, ליישם את התאוריה

הקהילה שלנו מסיירת בארץ, נפגשת עם דמויות מפתח בתרבות הערבית בארץ ובעולם ושותפה ביצירת התרבות הערבית בתחרויות, בשיתופי פעולה ובאירועים שבהם יוצרים הסטודנטים והסטודנטיות תכנים מקוריים המופצים לקהל הרחב. בין היתר, יוצרים הסטודנטים קמפיינים וסרטונים ומקדמים נושאים שעל סדר יומה של החברה הישראלית ברשתות החברתיות

אנו מזמינים אותך לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתרשם ממיזמים נוספים ומפעילויות המחלקה.