תואר שלישי בערבית באוניברסיטת בר־אילן: בונים מומחיות, רוכשים ידע חדש ומשפיעים על החברה והתרבות

שלום לך,

אני שמחה מאוד על התעניינותך בלימודי תואר שלישי בערבית במחלקה שלנו, התואר שיקנה לך מומחיות ומקצועיות בעולמות השפה והספרות הערבית. להלן, אפרט את תנאי הקבלה ואת דרכי ההרשמה לתואר שלישי בערבית, ובתוך כך אספר על התוכנית שלנו ועל יתרונות המחלקה לערבית באוניברסיטת בר־אילן.

תנאי הקבלה ללימודי תואר שלישי בערבית (דוקטורט)

• תואר שני בערבית עם תזה בציון 85 לפחות (הן בציוני הקורסים והן בציון עבודת התזה) מאוניברסיטת בר־אילן או מכל אוניברסיטה מוכרת אחרת בארץ או בעולם
  • עמידה בתקנות הוועדה לתואר שלישי
  • הקבלה ללימודי התואר השלישי בערבית מותנית בראיון אישי עם יו"ר הוועדה המחלקתית. לתיאום ראיון קבלה יש לפנות למזכירות המחלקה
  • הקבלה למסלול ישיר לתואר שלישי בערבית, מחייבת תואר ראשון בערבית בציון 90 לפחות (כולל עבודות סמינריוניות)
  • תנאי מרכזי לקבלה ללימודים הוא מציאת מנחה לעבודת המחקר, אשר יביע נכונות בכתב להנחות את הסטודנט או הסטודנטית. פרטים יינתנו בראיון הקבלה
  • סטודנטים וסטודנטיות שיתקבלו ללימודי תואר שלישי בערבית ירכיבו תוכנית לימודים אישית (כולל השלמות), בהתאם לקביעת יו"ר הוועדה המחלקתית

התמחויות לתואר שלישי בערבית

עם סגל המחלקה לערבית נמנים חוקרים וחוקרות מהמובילים בתחומם. תחומי המומחיות הרבים של חברי וחברות הסגל מאפשרים לנו להציע ענפי התמחות שונים ומגוונים לתואר שלישי בערבית:

• תרבות האסלאם
  • היסטוריה של האסלאם
  • תאולוגיה מוסלמית
  • ספרות ערבית קלאסית ומודרנית
  • ערבית־יהודית
  • בלשנות ודקדוק

הבחירה בהתמחות שמעניינת אותך וההתמקדות בכתיבת עבודת הדוקטורט בנושא שמעסיק אותך וקרוב ללבך – יסייעו לך להשלים את התואר בהצלחה, ולא פחות חשוב – ליהנות מן הדרך.

אתך לאורך כל הדרך – תואר שלישי בערבית באוניברסיטת בר־אילן

לימודים לתואר השלישי הם אתגר אינטלקטואלי של ממש. כתיבת הדוקטורט כרוכה בעבודת חקר עצמאית, מקיפה ומעמיקה. זהו תהליך התמקצעות, הדורש התמסרות, משמעת עצמית והשקעה רבה; זהו תהליך מרתק שיהפוך אותך למומחה בתחום מחקרך.

המחלקה לערבית באוניברסיטת בר־אילן מחויבת לחוקרים ולחוקרות הצעירים.ות שלה. תוכנית הלימודים שלנו לתואר השלישי בערבית מבוססת על הנחיה אקדמית צמודה, ליווי אישי בתהליך הכתיבה עצמו ומשוב מתמיד, בהתאם לשאיפתנו למצוינות אקדמית.

אנו מספקים את כל התשתיות הנחוצות לך לכתיבת מחקר עשיר ופורץ דרך: נגישות לעזרי מחקר מתקדמים ולמאות מאגרי מידע וארכיונים; השתתפות בכנסים לאומיים ובין־לאומיים, המזמנים מפגשים עם החוקרים המובילים בתחום וחשיפה למחקרים העדכניים ביותר שנערכים היום. בסדנאות לחוקרים צעירים שמקיימת המחלקה מדי שנה ניתנת לך גם בימה להציג את ממצאי מחקרך, להתנסות בעמידה מול קהל ולקבל ביקורת עמיתים בונה. סדנאות אלו מעשירות את לימודי התואר השלישי בערבית, תורמות ליכולות האישיות שלך, כמו גם לכישורים מקצועיים ופרקטיים בעולם האקדמיה.

מסטודנטים לתואר שלישי בערבית – לערביסטים מומחים

לימודי תואר שלישי בערבית וכתיבת עבודת הדוקטורט במחלקה לערבית באוניברסיטת בר־אילן מאפשרים לך ליישם את המתודולוגיות המחקריות, להפעיל חשיבה ביקורתית, להשתמש בכלים אנליטיים ולהפוך אותם לטבע שני שלך. המומחיות והכישורים האלה ישמשו אותך לעריכת מחקרים פורצי דרך ולביצוע עבודה מקצועית ברמה האקדמית הגבוהה ביותר.

עם תואר שלישי בערבית מאוניברסיטת בר־אילן דרכך המקצועית סלולה ומגוון הנתיבים הפתוחים לך רחב עד מאוד. החוקרים והחוקרות המצוינים והערכיים היוצאים מבין כותלי המחלקה שלנו משתלבים באקדמיה, בתקשורת ובמדיה, בזרועות הביטחון, במשרדים ממשלתיים, בעמותות ובחברות המודיעין – הם מבוקשים בזכות המצוינות האקדמית, הערכיות והרוח המיוחדת שהם מביאים עמם.

להתראות ובהצלחה,

ד"ר דורית גוטספלד

ראשת המחלקה לערבית

להרשמה ללימודי תואר שלישי בערבית ולמידע נוסף אנו מזמינים אותך ליצור עמנו קשר בעמוד צור קשר, בטלפון: 03-5318374 או במייל arab.dept@biu.ac.il