תואר בערבית: לימודי תואר ראשון בערבית באוניברסיטת בר־אילן - להעמיק בשפה ובספרות הערבית, להביא רוח חדשה לחברה הישראלית ולהגביה עוף בכל תחומי התעסוקה

שלום לך,

אני שמח על התעניינותך בלימודי תואר בערבית באוניברסיטת בר־אילן, ומבקש לפתוח צוהר לייחודה של המחלקה שלנו ולספק לך את מרב הפרטים הדרושים להרשמה ללימודי תואר ראשון בערבית.

לימודי תואר במחלקה לערבית משלבים בין לימוד השפה הערבית על בוריה ובין היכרות מקיפה עם התרבות הערבית, הספרות, ההיסטוריה, התיאולוגיה, דת האסלאם ועוד. שילוב זה נועד להקנות לך יכולות ייחודיות ליצור קשרים בין־אישיים ולבנות גשרים בין־תרבותיים – ערך מוסף בכל אפיק מקצועי, בין אם בשירות הציבורי ובדיפלומטיה, במערכת החינוך ובאקדמיה, בתקשורת ובעסקים, בעולמות המשפט, הספרות והאמנות.

תנאי הקבלה לתואר ראשון בערבית

• תעודת בגרות
  • ציון 500 לפחות במבחן פסיכומטרי (ציון 85 לפחות בחלק האנגלית)-מועמדים שאינם עומדים בדרישות מוזמנים לפנות למחלקה כדי לבחון אפשרויות קבלה נוספות.
  • חדש! אין לך פסיכומטרי וגילך 40 ומעלה-ניתן לפנות לסגנית המנהלית של המחלקה, גב' אסתי חסיד לפרטים אודות אפיק קבלה זה.
  • ציון 80 לפחות בבחינת הבגרות בערבית ב־4 יח"ל, או ציון 70 לפחות ב־5 יח"ל
  • מועמדים שלמדו 4 או 5 יח"ל וציונם נמוך מהנדרש יתקבלו לאחר שיעמדו בהצלחה בבחינת כניסה*
  • מועמדים שלמדו 3 יח"ל יחויבו בבחינת כניסה*, ללא תלות בציון שקיבלו בבחינת הבגרות

*** בחינות הכניסה ללימודי תואר בערבית משתנות ומותאמות אישית לכל נבחנת ונבחן. לתיאום בחינה יש ליצור קשר עם הסגנית המנהלית של המחלקה לערבית, גב' אסתי חסיד

1. גם ללא ידע קודם בשפה הערבית אפשר להשתלב בהצלחה ובתוך זמן לא רב בלימודי תואר בערבית, בזכות קורסי המכינה האפקטיביים שלנו; השלמת הקורסים ברמת "ערבית למתחילים" והקורסים ברמת "ערבית למתקדמים", המתקיימים כקורסי קיץ, יקנו לך את רמת הערבית הנדרשת כדי להצטרף ללימודי תואר בערבית במחלקה, להמשיך ולהשתפר בידיעת השפה הערבית ובתוך כך להכיר את התרבות הערבית במבחר רחב של קורסים בספרות קלאסית ומודרנית ובפילוסופיה הערבית, במגוון היצירה היהודית בערבית, בהיסטוריה של האסלם, בתקשורת הערבית בארץ ובעולם ובתחומים נוספים.

המחלקה מציעה מגוון מסלולים ללימודי תואר ראשון בערבית

• תואר בערבית חד־חוגי
  • תואר בערבית דו־חוגי מובנה
  • תואר בערבית דו־חוגי לא מובנה

וכן, מסלול ישיר לתואר שני בערבית, הפתוח לסטודנטים ולסטודנטיות שיסיימו את שנת הלימודים השנייה בתואר הראשון במחלקה – במסלול החד־חוגי בלבד – בממוצע 85 ומעלה. במסלול זה אפשר לסיים את הלימודים לתואר ראשון ולתואר שני בתוך ארבע שנים.

המשלימים תואר ראשון בערבית מוזמנים להמשיך ללימודי תואר שני בערבית (במסלול עם תזה או במסלול בלי תזה) וללימודים לתואר שלישי

ההצלחה שלך חשובה לנו – לימודי תואר בערבית באווירה אישית ותומכת

כדי להבטיח את הצלחתך בלימודי התואר בערבית יצרנו רשת תמיכה עשירה, ובה, בין היתר: מועדון דיבייט, סדנאות לשיפור השיח בערבית מדוברת, קורסי העשרה וקורסי קיץ, שיעורי עזר ותגבור.

הסגל שלנו, בכירי המרצים והמרצות בתחום, יציידו אותך, כבר בקורסי התואר הראשון בערבית, בכלים לחשיבה ולכתיבה אקדמית וביקורתית, הם ילוו וידריכו את הממשיכים ללימודים מתקדמים לתואר בערבית בכתיבת התזה והדוקטורט.

לימודי תואר בערבית יעניקו לך קדימות בכל תחום שבו ברצונך לפתח קריירה.

אנו מעודדים שילובים-

• בתחומי התקשורת והדיפלומטיה – לימודי תואר בערבית יתנו לך ערך מוסף בזכות היכולת להתעדכן בזמן אמת במתרחש בעולם הערבי ואף להשפיע עליו.
  • בתחומי הכלכלה או מדעי המחשב, בעסקים או בהקמת חברת הייטק – לימודי תואר בערבית יקנו לך יכולת לבנות קשרים עם העולם הערבי.
  • בהוראה, בכתיבת תוכן, בתרגום ובעריכה וגם במגוון מקצועות הטיפול – לימודי תואר בערבית יגדילו את הביקוש שלך בהתאם למגוון האוכלוסיות שבאפשרותך לעבוד עמן.

ואלה רק דוגמאות אחדות מיני רבות.

ללמוד תואר בערבית בקמפוס בר-אילן, וגם מחוצה לו

תוכנית הלימודים שלנו לתואר בערבית נלמדת גם בקמפוס וגם מחוצה לו. המחלקה מקיימת פעילויות לימודיותרבות - סיורים ברחבי הארץ, מפגשים עם דמויות מפתח בתרבות הערבית, אירועים חברתיים שונים ומגוונים.

להתראות ובהצלחה,

ראש המחלקה לערבית

להרשמה ללימודים המחלקה ולמידע נוסף אנו מזמינים אותך ליצור עמנו קשר בעמוד צור קשר, בטלפון: 03-5318374 או במייל arab.dept@biu.ac.il.