צוות המחקר של פרוייקט GIF השתתף בסדנת קיץ בינלאומית בירושלים

08/09/2013 - 12/09/2013

בין התאריכים ד'-ח' תשרי תשע"ד (8-12.9.2013) נערכה באוניברסיטה העברית בירושלים, קמפוס גבעת-רם, סדנת קיץ תחת הכותרת Muslim Perceptions and Receptions of the Bible. הסדנה התקיימה זו השנה השלישית במסגרת התוכנית New Frontiers in Islamic Studies, במימון "קרן איינשטיין" בברלין. הסדנה מאורגנת על ידי האוניברסיטה העברית בירושלים והאוניברסיטה החופשית בברלין ומיועד לתלמידי מ.א. וד"ר בלימודי האסלאם. מארגניה: הינם פרופ' ראובן עמיתי, דיקאן הפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטה העברית בירושלים ופרופ' סבינה שמיטקה, מהמחלקה ללימודי האסלאם באוניברסיטה החופשית של ברלין, העומדת בראש Research Unit Intellectual History of the Islamicate World.

הסדנה עסקה בנושאים מגוונים כגון: השימושים הרבים של התנ"ך והברית החדשה על ידי מחברים מוסלמים בתקופת ימי הביניים ובתקופה הפרה-מודרנית (עד לימינו אנו), וכן, במספר אספקטים של הספרות הנרחבת בערבית בנוגע לתנ"ך בקרב יהודים ונוצרים.

אל הסדנה הגיעו מרצים מומחים בתחומם מהארץ ומרחבי העולם (גרמניה, ספרד וצרפת) וכן, סטודנטים לתארים מתקדמים מישראל וגרמניה בתחומי האסלאם והמזרח התיכון. במהלך השבוע, הסטודנטים השתתפו בסיורים מודרכים בירושלים.

הסדנה נפתחה במכון ון ליר בירושלים, ולאחר שפרופסור גבריאל מוצקין, ראש מכון ון ליר בירושלים, נשא דברי פתיחה, פרופסור קמילה אדנג מאוניברסיטת תל אביב הרצתה בנושא Muslim Perceptions and Receptions of the Bible" .  במהלך השבוע שמעו הסטודנטים הרצאות מעניינות ומרתקות נוספות כגון הרצאתה של דוקטור בלהה מור מאוניברסיטת חיפה בנושא "Biblical Stories in Islamic Illustrated Manuscripts" וכן הרצאתה של פרופסור מאירה פוליאק מאוניברסיטת תל אביב בנושא "The Use of Islamic Terms and Generic Distinctions in Jewish and Christian Bible Interpretation".

את המחלקה לערבית באוניברסיטת בר-אילן ייצג צוות המחקר של פרוייקט GIF המונה שלושה תלמידי מ"א: אורית רוזמרין, אימאן אבו קישק ושמעון רחמים. תלמידי המחלקה נבחרו להשתתף בסדנה בהליך תחרותי, כמקובל במסגרות בינלאומיות, שכלל הגשת קורות חיים וחיבור קצר באנגלית.

לתמונות מסדנת הקיץ הבינלאומית בירושלים בהשתתפות צוות המחקר של פרוייקט GIF