קטלוגים ומאגרי מידע

-       מדריך לשימוש בקטלוג  /files/arabic/shared/barcat_4.doc

מאגרי מידע
גישה למאגרי המידע
באתר מערך הספריות יש לבחור בצד ימין ב"משאבים אלקטרוניים" ואז לבחור במאגרי מידע.

גישה מרחוק למאגרי המידע המקוונים
סגל האוניברסיטה והסטודנטים יכולים לגשת מכל מחשב בארץ ובחו"ל (באמצעות כל ספקי האינטרנט) למאגרי המידע וכתבי-העת האלקטרוניים שאוניברסיטת בר-אילן מנויה עליהם, וכן למאגר התדפיסים.
לפרטים על דרכי הגישה הקישו כאן.

Index Islamicus
המאגר Index Islamicus מְמַפתח ספרות על האסלאם, על המזרח התיכון ועל העולם המוסלמי. הרשומות במאגר מקיפות כמאה שנה, החל מ-1906, והן כוללות חומר לא רק אודות המזרח התיכון, אלא גם אודות אזורים מוסלמיים באסיה ובאפריקה וכן אודות מיעוטים מוסלמיים בכל מקום אחר בעולם. במאגר נכללים מעל 3,000 כתבי עת, ובנוסף חוברות כנסים, מונוגרפיות, קובצי מאמרים, ביקורות ספרים ואתרי אינטרנט. כתבי עת ממופתחים ברמת המאמר וקובצי מאמרים ממופתחים ברמת הפרק.
בין הנושאים שהמאגר מקיף: ארכיאולוגיה, כלכלה, חינוך, המזרח התיכון, גיאוגרפיה, אסלאם, ספרות, פילוסופיה, מדעי החברה ותיאולוגיה.

The Encyclopaedia of Islam
המהדורה השנייה של The Encyclopaedia of Islam מונה 12 כרכים. היא הודפסה בהדרגה משנת 1960 עד 2004. ערכי האנציקלופדיה נכתבים על ידי חוקרים המסכמים בכתיבתם את המחקר העדכני ביותר לגבי הערך המסוים. הערכים שואפים לעסוק בכל התחומים הנוגעים לעולם האסלאם: גיאוגרפיה, היסטוריה, פוליטיקה, דת ותרבות.
גרסת האינטרנט כוללת את כל הערכים המופיעים בעותק הקשיח של האנציקלופדיה.

JSTOR
המאגר JSTOR כולל טקסטים מלאים של מאמרים מתוך כתבי עת מחקריים בתחומי מדעי הרוח, מדעי החברה והמדעים המדויקים.

קישורים שימושיים
ספרים מקוונים
מנועי חיפוש
מילונים