מידע כללי

המחלקה לערבית

המחלקה לערבית באוניברסיטת בר-אילן היא אחת המחלקות הותיקות בארץ, העוסקות בשפה הערבית, הספרויות הערביות והתרבות הערבית. הסגל התוסס והדינמי של המחלקה כולל מרצים וחוקרים בעלי מוניטין בארץ ובעולם. השיעורים במחלקה מתנהלים באווירה חמה ונעימה, תוך שימוש באמצעי לימוד מתקדמים.

תחומי הלימוד

תוכניות הלימוד במחלקה כוללות מבחר עשיר של תחומי לימוד ומחקר:

ספרות קלאסית וספרות מודרנית

הגות ותרבות אסלאמית

השפה הערבית-יהודית

שפה ובלשנות

מיומנות לשונית – קריאה, כתיבה ודיבור; תרגום והבעה בכתב.

במהלך הלימודים, קונים תלמידי המחלקה מיומנות בשפה הערבית, המאפשרת להם לקרוא את הקוראן במקורו, כתבי הרמב"ם, רומנים של נגיב מחפוט' ועוד.

מסלולי הלימוד

במחלקה לערבית ניתן ללמוד לתארים ראשון (BA), שני (MA) ושלישי (PhD). בוגרי התואר הראשון יכולים להשתלם במסלול הוראה בערבית בביה"ס לחינוך, ולהוציא תעודת הוראה .

מסלולי התואר הראשון כוללים: מורחב, ראשי, דו-ראשי מובנה, דו-ראשי לא מובנה ומשני.

מסלולי התואר השני כוללים: מסלול עם תיזה ומסלול ללא תיזה.

מסלול התואר השלישי נבנה באופן אישי בהתאם לצרכי המחקר של כל תלמיד ותלמידה במסלול.

אפשרויות תעסוקה לבוגרי המחלקה

בוגרי המחלקה השתלבו בהצלחה בסקטור הציבורי ובסקטור הפרטי בתחומי ההוראה, התקשורת, התרגום, המחקר והמידענות. בוגרי המחלקה השתלבו גם בגופים ממשלתיים הדורשים ידיעה בשפה הערבית.

הלימודים לכל התארים במחלקה לערבית דורשים ידע מוקדם בשפה הערבית הספרותית. ניתן להשלים את הידע הנדרש בקורסי מכינה לערבית. לפרטים ולקבלת מידע נוסף, אנא בקרו באתר המחלקה

המעוניינים לברר פרטים נוספים, מוזמנים להפנות שאלות לגב' אסתי חסיד, מזכירת המחלקה לערבית בטלפון: 03-5318374 או בדוא"ל: arab.dept@mail.biu.ac.il